Lime- Cheese Cake
thumb_IMG_1125_1024thumb_IMG_1009_1024thumb_IMG_1138_1024

På nyårsafton var det jag som fixade desserten; en lime- cheese cake. Efterrätten var både gluten och sockerfri så den skulle passa alla (passar även LCHFare). Receptet är egnenkomponerat och räcker till en kaka. Jag gjorde även två småefterrätter till min käre far och hans fru (till dessa använde ca 1/4 av receptet). Enjoy!
Till botten behövs:

1 dl riven kokos


3 dl mandelmjöl


50 g smör


1 msk kanel


honung och salt efter smakBörja med att smälta smöret, rör sedan ner de övriga ingredienserna i det smälta smöret. Smaka av med honung och salt, häll smeten i en smörad form med löstagbar botten. Grädda på 175 grader i 10 minuter och ställ sedan för att svalna. (OBS bottnen får inte vara varm när fyllningen hälls på) Vill man ha en tjockare botten är det bara att dubblera receptet! 
Fyllningen:

3 dl vispgrädde


3 gelatinblad eller gelatinpulver (läs på förpackningen för vad 3 blad motsvarar i pulver)


3 dl gräddfil


200 g philadelphiaost


2 lime


honung efter smak


blåbär till garneringBörja med att blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Under tiden vispa grädden fluffig i en annan skål. Riv sedan skalet ifrån limerna och pressa ur saften, spara åt sidan. Krama ur gelatinbladen och smält det i två matskedar kokande vatten tillsammans med någon msk honung. Blanda därefter i gräddfilen och philadelphiaosten i den vispade grädden. Häll på de smälta gelatinbladen, limesaften och skalet (spara lite rivet skal till garneringen). Blanda väl och smaka av, tillsätt mer honung om det önskas. Fördela fyllningen på den avsvalnade bottnen och ställ kallt i några timmar. Garnera kakan med limeskivor, rivet limeskal och blåbär före servering.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress