Fredag och egengjorda tortillachips ala LCHF
thumb_IMG_8457_1024Årets första skolvecka avklarad HURRA! Dessutom är det fredag idag!!!! Hur härligt är det inte att det är fredag idag? Jag älskart! Trots att jag nu är tillbaka i skolbänken och har mycket mindre tid till att göra sånt jag älskar, känns det bra att komma in i rutiner igen. Hur känner ni?

På tal om rutiner, veckans bästa är att jag börjat dansa WOHO! Jag har alltid älskat att dansa och så fort jag hör musik rycker det i kroppen och jag vill bara sprätta på allt. De senaste åren har jag knappt dansat något alls, någon gång i köket och några gånger på fest, men det gills knappt. Nu när året började kände jag att det var dax att ändra på det här så att börja dansa är ett av mina årsmål, ni kan läsa mer om dom HÄR. Nu ikväll sitter jag och myser med egengjorda tortillachips ala LCHF som jag doppar i en nygjord guacamole. Jag rekommenderar stark detta recept på chips, supergoda i smaken, både att äta som dom är men också som att dippa. 

Tortillachips

(3-4 pers)

2,5 dl mandelmjöl (125 g)
1 äggvita
0,5 tsk salt
0,5 tsk lökpulver
0,5 tsk vitlökspulver
0,5 tsk paprikapulver
1 krm spiskummin
1 krm cayennepeppar

Gör så här:
Blanda mandelmjöl och kryddor i en bunke. Häll i äggvitan och rör ihop till en deg. Tryck ihop degen och lägg den på ett bakplåtspapper som viks dubbelt med degen emellan. Kavla försiktigt på bakplåtspapperet tills degen blivit tunn men sammanhängande. Vik försiktigt ut bakplåtspapperet och skär upp degen i chipsbitar. Grädda i ca 15-20 minuter på 150° grader, stäng av värmen och låt chipsen stå på eftervärme ett tag tills de är knapriga. Låt tortillachipsen och avnjut sedan!

Receptet är lånat ifrån Erika, hennes blogg hittar ni HÄR.

 

Hoppas ni också har haft en mysig vecka! Kram
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like