Julen behöver inte vara perfekt för att vara bra
I vår julgran hänger påfåglar, utanför fönstret regnar det och på mormors plats sitter ingen. Den är tom. Jag dras mellan mammas och pappas julfiranden och ibland vill jag bara skita i julafton, inget är som det ska vara. Allt är upp och ned, allt och ingenting, men framförallt helt fel. För min jul är inte som alla andras. Instagram, Facebook, We heart it, Tumblr och på andras bloggar ser jag hur den ska vara, men min ser inte ut så. Med skilda föräldrar, släktingar som gått bort och ett väder som inte fyller "julkraven" är min jul fel och misslyckad(..?!). Dagen som egentligen är min favoritdag på året (eller var kanske... ) är inte som den jag vill att den ska vara. Istället är dagen fylld av ångest. Mest dåligt mår jag av att inte räcka till och vara alla till lags, för jag vill fira julafton både med min mamma och med min pappa. Problemet är bara att de befinner sig på två olika ställen och istället för en fridfull jul, slits jag hit och dit. I mitt försök av att vara på två ställen samtidigt, missar jag hela julafton och dagen känns bara jobbig.

Men min jul är bra! Vi har det mysigt, fast på vårt sätt och även om det är krångligt att fira julafton på flera ställen, går det bra. Jag gillar julen OCH julafton, för den är bra. Men inte perfekt. Men vems jul är det? Ingen av mina vänner på Facebook eller dem jag följer på Instagram har en perfekt jul, fast det ser ut så. De lägger upp bilder som stämmer in på hur julen ska vara men bara för ett tag sedan berättade en av mina vänner (som alltid lägger ut så fina, mysiga och inspirerande bilder ifrån hennes jul och som jag i hemlighet avundats) att de vuxna, på hennes julfirande, alltid söp sig fulla och att julfirandet alltid slutade i bråk. Barnen låste in sig i ett rum och öppnade klapparna där, för att slippa de vuxna. Sånt syns inte på bild och hon sa till mig "Det handlar om vinkeln och vad man väljer att belysa i bilden, för med bara rätt perspektiv och motiv kan allt se perfekt ut."

Trots att varken min eller hennes julafton är "perfekta" eller som en jul ska vara, är dem bra. Det räcker. Bra är visserligen inte bättre än perfekt, men det räcker. Det är viktigt att ta tillvara på det man har och glädjas över det lilla, annars blir man bara bitter. Inget är rättvist men det jämnar ut sig, kom ihåg det!

thumb_IMG_0965_1024God Jul och ha en bra fortsättning! Kram
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress