Egengjorda pepparkaksformar och LCHF-kristyr
I helgen bakade jag pepparkakor, men inte förens ikväll har jag fått tummen ur mun och tagit mig tid till att skriva ihop detta inlägg. Här nedan följer ett inlägg om mitt pepparkaksbak med instruktion på hur jag gör mina egna pepparkaksformar, den bästa (enligt mig) glutenfria pepparkaksdegen och pepparkakskristyr som funkar för LCHFare.thumb_IMG_0631_1024

Det har blivit lite av en tradition för mig att göra en ny pepparkaksform varje år och det är inte speciellt svårt! Det du behöver är metallband som bl.a går att köpa HÄR, en tång och lite fantasi. Börja med att måla eller skriva ut en bild som du vill göra en form av, tänk på att för pluttiga grejer är svåra ett forma. Lägg metallbandet längs konturn på bilden och börja sedan forma bandet därefter. När metallbandet omsluter bilden klipper du av änden, men se till att ändarna överlappar varandra lite. Fäst ihop ändarna med lite ståltråd eller nita ihop dem. Diska formen och den är färdig att användas!

 

thumb_IMG_0634_1024

I år blev nytillskottet en snöflinga som visserligen var lite pillig och inte det minsta symmetrisk, men jag gillar den ändå!

 

thumb_IMG_0887_1024

Förra året tog jag en gammal pepparkaksform och formade om den till en krona. Det är annat sätt att göra en pepparkaksform på och blir oftast lite bättre än vad metallbands-formarna blir. Dock är detta alternativet lite pilligare eftersom formens omkrets är fast och inte går att ändra på. Men testa dig fram för att hitta den metod som passar dig bäst! Eller kör på båda som jag gör!

 

thumb_IMG_0653_1024

Pepparkaksdegen jag använde mig av och som jag i skrivande stund tycker är den bästa LCHF-pepparkaksdegen hittar du HÄR.

 

thumb_IMG_0867_1024

LCHF-kristyren är egenskapad och gjord på cream cheese blandat med äggvita, cirka fifty-fifty men testa dig fram tills önskad konsistens är uppnådd. Kristyren spritsades ut m.h.a. en enliters plastpåse som ett litet hål klipptes i.

Lycka till med pepparkaksbaket och har du några frågor är det bara att höra av dig! Kram
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress