Bleka utan kemikalier
thumb_IMG_0254_1024thumb_IMG_0276_1024

Som rubriken lyder har jag blekt mitt hår UTAN kemikalier. Att bleka hår utan kemikalier är inte så svårt och dyrt som det kan låta, det enda som behövs är fantasi och lite tålamod. Men misströsta inte om du saknar fantasi, då är det bara att sätta igång att googla, för på google finns en massa bra och spännande saker att ta del av. Det finns mängder av olika blekningskurer som rekommenderas och inte rekommenderas, vissa sliter mer på håret än andra. Kanske har du hört att citron bleker hår, det gör det! dessutom är det naturligt och innehåller inga farliga kemikalier, nackdelen är dock att det sliter en hel del på håret. Metoden jag använde mig av igår när jag blekte mitt hår, rörde jag ihop av saker jag hade hemma och som jag dessutom kan tänka mig att äta!

Resultatet av behandlingen ser ni här ovan. Den första bilden är tagen innan och den andra efter, tyvärr gör bilderna inte resultatet riktigt rättvist, håret blektes kanske 1-2 nyanser. Även om resultatet inte blev något chockartat så ser man skillnad, vill man uppnå ett större resultat så är det bara att upprepa proceduren. Det är svårt att se på bild men mitt hår har inte blivit sådär torrt och sprött som det annars kan bli när man bleker det, istället är det mjukt och lent som efter en hårinpackning. Det som gör det stora blekningsarbetet är c-vitamintabletterna men även honungen hjälper till. Anledningen till att det inte blir sådär sprött, som det annars kan bli, är balsamet och honungens mjukgörande och reparerande effekt. Detta är min favoritbehandlingen för att bleka håret, och jag har testat en del, den är både billig, enkel, skonsam och utan några läskiga kemikalier.

I veckan tror jag att jag ska upprepa behandlingen för att nå ett ännu ljusare resultat, dessutom ska jag silvertvätta det så håret får en kallare ton. Återkommer med bilder! Kram

 

För att bleka håret behövs följande:

4 st C-vitamintabletter

1-2 msk honung

2 msk balsam

Börja med att krossa c-vitamintabletterna till ett fint pulver. Blanda sedan pulvret med balsamet och honungen i en liten skål, balsamet jag använder är utan silikoner och består av ämnen ifrån växtriket. Eftersom c-vitamintabletter reagerar med vätska kommer det ske en reaktion i skålen och blandningen kommer bli till ett härligt fluff. Applicera fluffet i fuktigt hår och låt sitta i 1-2 h. Sätt på en plastpåse och sen en mössa för att behålla värmen för extra bra effekt.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress